‹   Ajankohtaista

Terveydenhuollon työvaatekilpailutuksessa ympäristöarvot ratkaisivat

16.12.2019

Touchpointin tekemässä terveydenhuollon työasussa korostuvat kierrätettävyys ja käyttömukavuus. Asu on kehitetty yhdessä sen käyttäjien, terveydenhuollon ammattilaisten, kanssa. Aivan erityiseksi kilpailutuksen teki se, että yhdeksi valintakriteeriksi nostettiin hinnan ja laadun ohella kierrätettävyys.

Tekstiilihuoltopalveluja tuottava Sakupe Oy uudistaa terveydenhuollon henkilöstön työvaatetusta. Uudistusta edelsi avoin kilpailutus, jonka yhdeksi voittajaksi selviytyi Touchpoint Oy. Malliston suunnittelussa korostettiin kestävää kehitystä niin elinkaareen vaikuttavissa materiaalivalinnoissa kuin poistotekstiilistä huolehtimisessa.

Tämä oli mullistava kilpailutus sillä Sakupe Oy työvaatteiden palvelutoimittajana nosti yhdeksi keihäänkärjeksi vastuullisuuden ja malliston kierrätettävyyden. "Toivottavasti saamme tämän esimerkin myötä hankintakilpailutuksiin jatkossa standardiksi ympäristöarvojen huomioimisen pelkän hintavertailun sijaan", toteaa Touchpoint Oy:n toimitusjohtaja Outi Luukko. Yhtä lailla tärkeäksi nousi loppukäyttäjän osallistaminen malliston kehittämiseen. "Se, että hoitohenkilökunta on kokenut suunnittelemamme asun parhaaksi, on mielettömän hieno juttu. Olemme yrityksenä tehneet valtavasti töitä malliston eteen ja tuntuu upealta olla mahdollistamassa vastuullisempaa työvaatemallistoa suomalaiseen terveydenhuoltoon", iloitsee Luukko.

"Työturvallisuus ja potilastyön turvallisuus ovat avainasemassa terveydenhuollon työvaatteiden suunnittelussa, ja siksi oli tärkeää ottaa kehitystyöhön mukaan asujen loppukäyttäjiä", korostaa Sakupe Oy:n toimitusjohtaja Antti Tervo. "Halusimme toimivuuden ja turvallisuuden lisäksi kiinnittää huomiota myös kestävän kehityksen näkökulmaan ja tekstiilien elinkaareen. Mallistoon kuuluvat mikrokuidusta valmistetut asut tullaan pitkän elinkaarensa päässä vielä kierrättämään uudelleen raaka-aineeksi sen sijaan että ne hävitettäisiin polttamalla".

Uudet mallistot otetaan ensimmäisenä käyttöön Tampereen yliopistollisessa sairaalassa vuoden 2020 alussa. Myöhemmin käyttö laajentuu koskemaan Sakupe Oy:n kaikkien viiden sairaanhoitopiirin asiakkaita eli yhteensä jopa 20 000:tta henkilöä.

Lisätietoja

toimitusjohtaja Outi Luukko
+358 40 040 6083
outi.luukko@touhpoint.fi

kehitysjohtaja Noora Salonoja
+358 50 323 9620
noora.salonoja@touchpoint.fi

Touchpoint

Touchpoint Oy on vuonna 2008 perustettu suomalainen työvaatepalveluita tarjoava yritys. Yritys on alusta asti toiminut ekologisten ja vastuullisten ratkaisuiden edelläkävijänä. Touchpointin työvaatteita käyttävät mm. Hesburger, Viking Line, SOL Palvelut, Finavia, AirPro, NoHo Partners, Scandic ja Yliopiston Apteekki