‹   Ajankohtaista

Yhteistyössä Spinnovan kanssa maailman ekologisin työvaate

11.3.2020

Spinnova ja Touchpoint ovat julkistaneet ensimmäisen demotuotteensa, Tapio-essun. Spinnovan ekologisesta kuidusta tehty essu on erittäin todennäköisesti tällä hetkellä maailman ekologisin työvaate.

Yhteistyön tavoitteena on valmistaa maailman vastuullisin työvaatemallisto. Metsän jumalan mukaan nimetty Tapio-essu on 100% puupohjainen, ilman haitallisia kemikaaleja valmistettu ja nopeasti biohajoava. Mikä mielenkiintoisinta kiertotalousmahdollisuuksien kannalta, koko essu voidaan kierrättää purkamatta Spinnovan prosessissa uudeksi kuiduksi. Essussa ei myöskään ole materiaaleja, joista irtoaisi mikromuovia, eikäkierrätettävyyttä heikentäviämuovi- tai metalliosia. Tapio on myös kauttaaltaan värjäämätön ja pinnoittamaton.

- Jokainen yksityiskohta on tarkkaan pohdittu siten, ettei essussa ole mitään turhaa. Se on mielestämmeyksinkertaisesti kaunis – ja maailman vastuullisin, sanoo Touchpointin toimitusjohtaja Outi Luukko.

Touchpoint ryhtyi ensimmäisten brändien joukossa yhteistyöhön Spinnovan kanssa vuonna 2018. Spinnovalle kumppanuudessa on ollut tärkeää yhteinen arvopohja, Touchpointin rohkeus ja ennakkoluuloton kokeilunhalu.

- Touchpoint halusi mukaan matkallemme kauan ennen kuin kuitumme teknisestä tai kaupallisesta kehityksestä oli paljoakaan tietoa, ja halusi esitellä julkisesti demotuotteen, vaikkei malliston aikataulu ole vielä selvillä. Tällainen kysyy tekstiilibrändiltä intohimoa vastuullisuutta kohtaan, toteaa Spinnovan toimitusjohtaja Janne Poranen.

- Aloitamme nyt essusta, joka auttaa meitä herättämään keskustelua ja levittämään tietoutta siitä, mikä on jatkossa mahdollista ekologisemmalle työvaatetukselle ja tekstiiliteollisuudelle ylipäätään, luonnehtii Luukko.

- Olemme syntyneet uteliaiksi jakasvaneet kääntämään haasteet mahdollisuuksiksi. Tarvitsemme ratkaisuja, jotka eivät kuormita ympäristöämme ja joilla voidaan tulevaisuudessa korvata esimerkiksi puuvilla, hän lisää.

Tapiolle on luvassa jatkoa, tosin kokonaisen kaupallisen työvaatemalliston ekologisesta Spinnova-kuidustavoi suunnitella vasta myöhemmin. Spinnova on nyt esikaupallisessa vaiheessa, ja suunnittelee ensimmäistä kaupallista tuotantolaitostaan.

Tapio-essu on esillä ensin Gastro Helsinki -messuilla 11.-13.3. Touchpointin osastolla 6E60 ja tämän jälkeen Touchpointin toimistolla Lauttasaaressa.

Lisätietoja yhteistyöstä ja tuotteesta antavat:  
Touchpointin toimitusjohtaja Outi Luukko, puh. 0400 40 6083
Spinnovan toimitusjohtaja Janne Poranen, puh. 0400 138 711