menu
Yritys Caset Yhteystiedot Media Vastuullisuus Shop

Caset

Hesburger, osa 2

”Työvaatteesta terassikalusteeksi”

Vaatteita vaan on niin hullua heittää roskiin, jos niille on vielä jotain käyttöä. Ja onhan niille, vaikka pöytinä ja tuoleina! Hesburger ja Touchpoint ovat monta kertaa tehneet yhdessä uutta - tällä kertaa laitettiin yhteen 5 000 kiloa heseläisten entisiä työvaatteita, heitettiin sekaan tuhat kiloa muovikeloja ja tehtiin Hesburgerin ravintoloiden pihoja komistamaan 50 uudenkarheaa, komposiitista valmistettua pöytä- ja tuoliryhmää. Ei se ihan turhanpäiväinen suoritus ollutkaan, sillä koskaan aiemmin kukaan ei ole keksinyt Pohjoismaissa käyttää poistotekstiiliä komposiitin tekemiseen. Voisi kai sitä työvaatteille kehnomminkin käydä; nyt ne ovat palanneet palvelemaan ravintolan asiakkaita. Ja kestävät kovaakin käyttöä, ainakin 50 seuraavaa vuotta.

”Vastuullisuus on meille Hesburgerissa käytännön tekoja ja siksi innostuimme tästä projektista heti. Olemme mielellämme edelläkävijöinä viemässä hyviä trendejä eteenpäin. Touchpointin kanssa pääsimme mukaan tekstiilien kiertotalouteen.”

- Marko Salmela, markkinointi- ja suunnittelujohtaja, Hesburger

Vaatimukset tuotteille

Hyvännäköinen, riittävän rouhea, Hesburgerin rentoon ja trendikkääseen tyyliin sopiva. Materiaalista, joka kestää paukkupakkaset, porottavat helteet ja kovan käytön, jopa pöydillä bilettämisen.

Valitut materiaalit

Poistotekstiiliksi päätyneet työvaatteet ja roskaksi jääneet muovikelat. Niistä tehty komposiittimateriaali on erittäin kestävä, ja kalusteiden valmistaja, hollantilainen Dutch Awearness lupaa niille 50 vuoden takuun. Vielä senkään jälkeen kalusteet eivät mene roskiin vaan niistä voi tehdä uusia komposiittituotteita.

5 000 kg

käytettyjä työvaatteita

1 000 kg

alumiinilankarullien muovikeloja

Tutustu muihin töihimme tai ota meihin yhteyttä