‹   Ajankohtaista

Terveiset Paimiosta!

15.12.2021

Tytäryhtiömme Resterin poistotekstiilien kiertotalouslaitoksen avajaisista on nyt kulunut noin 1,5kk niin päätimme kysäistä tuoreimmat kuulumiset Paimiosta Resterin asiakkuus- ja kehitysvastaavalta Henna Knuutilalta. Alla terveiset kiireen keskeltä Paimiosta!

Paimion laitos on nyt ollut käynnissä reilun kuukauden verran niin miten on toiminta lähtenyt käyntiin?

Ollaan opittu mekaanisen kuidunavauslinjaston sielunelämää. Ollaan tässä ajassa avattu meidän normaalia poistotekstiilivirtaa yrityksistä, eli käsipyyherullista raskaisiin työvaatteisiin, mutta myös kokeiltu mitä erilaisempiä teollisuuden sivuvirtoja. Oppina on tullut, että laite pystyy mihin vain, meidän tiimin asiantuntemuksella saadaan haastavammatkin tuotteet yllättävänkin hyvin työstettyä uudeksi raaka-aineeksi.

Onko tullut yllättäviä innovaatioita tai haasteita?

Kun tehdään teollista tuotantoa poistotektiileillä, joka on meille kaikille uutta, on selvää, että törmäämme tilanteisiin, jotka edellyttävät pohtimista ja teknisiäkin muutoksia linjaston toimintaan. Ne asiat, jotka olivat haasteita alkumetreillä on saatu ratkaistua erilaisin innovaatioin ja ratkaisukeskeisellä tekemisellä taklaamme vaikeammatkin projektit.

Avajaiset saivat mukavanlaisesti huomiota eri medioissa niin onko tämä näkynyt Resterillä positiivisena kiireenä?

On todella! Edelläkävijäyritykset haluavat olla muuttamassa järjestelmää ja se näyttäytyy meillä positiivisena vauhtina.  

Vuosi lähestyy loppuaan niin mitkä ovat Resterin tavoitteet poistotekstiilirintamalla vuodelle 2022?

Saada jo alkuvuonna kapasiteetti täyteen myytyä ja sen jälkeen voikin nostaa jalat pöydälle. 😊 No ei vaiskaan, saada kuidun laatuasiat varmistettua ja selkeät arvoketjut valmiiksi päämateriaalierillemme.

Kiitos Henna kuulumisista ja me dotamme jo innolla mitä Resterin ensimmäinen kokonainen vuosi täydessä toiminnassa tuo tullessaan! Lisää infoa Resteristä löydät heidän sivuiltaan: https://rester.fi/