‹   Ajankohtaista

Touchpoint mukana tukemassa Taitaja2022-tapahtumaa

25.5.2022

Taitaja2022-tapahtuma järjestettiin Porissa 16.−19.5.2022. Suomenmestaruusmitaleista kamppaili noin 350 ammatillisessa koulutuksessa opiskelevaa nuorta. Mitalit jaettiin 45 lajissa, joista kolme oli erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille tarkoitettuja TaitajaPLUS-lajeja.

Kestävä kehitys, työturvallisuus ja yrittäjyys ovat teemoja, jotka tulee näkyä kaikissa Taitaja-lajeissa. Tapahtumassa palkittiin kussakin näistä kategorioista laji, joka on kyseisenä vuonna toiminut esimerkillisesti teeman huomioimisessa. Tänä vuonna myös me lähdimme mukaan tukemaan tapahtumaa kestävän kehityksen palkinnolla. Skills Finlandin ja Touchpointin Kestävän kehityksen Taitaja-palkinnon voittaja oli puuseppälaji, jossa valmistettiin täyspuinen kaappi käsityönä, kestävästi, myös pakkaus- ja kuljetusnäkökulmat huomioiden.

Kestävän kehityksen voittajalajin kaappi, jonka valmistuksesta kilpailtiin.

Muut palkinnot jaettiin tänä vuonna seuraavasti:

• Skills Finlandin ja Suomen Yrittäjien Yrittäjyyden Taitaja-palkinnon sai TaitajaPLUS ravintola- ja cateringpalvelut -laji.

• Skills Finlandin ja LähiTapiolan Työturvallisuuden Taitaja-palkinnon sai kauneudenhoitolaji.

Koko kilpailun voittajaksi ja Taitajien Taitajaksi valittiin Koulutuskeskus Salpauksessa opiskeleva Inka Myyryläinen, joka kilpaili lähihoitajalajissa. Taitajien Taitaja on oman lajinsa kultamitalisti, joka toimii ammatillisen koulutuksen edustajana vuoden ajan. Hän saa vuodeksi käyttöönsä Nissan Leaf -täyssähköauton. Touchpoint onnittelee kaikkia kilpailussa menestyneitä!

Paikan päällä vierailijoita kävi noin 27 000, ja etänä lähetyksiä seurasi noin 10 000 katsojaa. Elokuva- ja TV-alan opiskelijoiden kilpailupäivien aikana tuottamat lähetykset ovat katsottavissa Taitajan YouTube-kanavalla.

Kestävänkehityksen kunniakirja sekä palkinto valmiina voittajalle luovutettavaksi.